Με κάθε αγορά δώρο ένα ημερολόγιο 2026. Για αγορές άνω των 30€, δώρο ένα ημερολόγιο 2026, μια συλλεκτική Tote bag και δωρεάν μεταφορικά.

Η φάρμα των ζώων

Η φάρμα των ζώων
Η φάρμα των ζώων
ΣΕΙΡΑ
Η φάρμα των ζώων
Η φάρμα των ζώων
Η φάρμα των ζώων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

«Όλα τα ζώα είναι ίσα μεταξύ τους. Όμως κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα». Ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της Φάρμας Μάνορ, είναι τεμπέλης και αγαπάει τόσο το ποτό, που μια μέρα ξεχνάει να ταΐσει τα ζώα του. Η εξέγερση που ακολουθεί, υπό την ηγεσία των γουρουνιών Ναπολέοντα και Σνόουμπολ, οδηγεί στην κατάληψη της φάρμας από τα ζώα. Αφού ορκίζονται να εξαλείψουν τις μεγάλες ανισότητες που επικρατούν, ονομάζουν το αγρόκτημα Φάρμα των Ζώων και το αναδιοργανώνουν προς όφελος όλων. Όλα τα ζώα φαντάζονται ότι αυτό είναι η απαρχή μιας ζωής με ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Όμως, σταδιακά, μια αδίστακτη ελίτ αρχίζει να αναλαμβάνει τα ηνία. Σύντομα τα υπόλοιπα ζώα διαπιστώνουν ότι δεν είναι τόσο ίσα όσο πίστεψαν αρχικά και συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται παγιδευμένα σε μια νέα μορφή τυραννίας. Τα ιδανικά της επανάστασης διαστρεβλώνονται και ξεχνιούνται. Και τότε, κάτι νέο και απροσδόκητο εμφανίζεται… «Πρόκειται για την ιστορία μιας επανάστασης που πήρε λάθος δρόμο…» ανέφερε ο Όργουελ για την πρώτη έκδοση της Φάρμας των ζώων το 1945. Ο Όργουελ έγραψε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα στα τέλη του 1943, αλλά παραλίγο να μείνει ανέκδοτο· η σκληρή επίθεσή του στον Στάλιν, που εκείνη την εποχή ήταν σύμμαχος της Βρετανίας, οδήγησε στην απόρριψή του από τους εκδοτικούς οίκους. Έκτοτε, αυτή η συναρπαστική, τραγική αλληγορία έχει γίνει ένα κλασικό ανάγνωσμα σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • ORWELL GEORGE
  • Κωδικός Προϊόντος: 31235
  • ISBN: 978-618-02-1345-4
  • Οικογένεια: ΜΙΝΩΑΣ
  • Κατηγορία: Πεζογραφία Κλασική Μεταφρ.
Ονομαστική τιμή εκδότη
Τιμή minoas.gr
Χωρίς ΦΠΑ: 11,03€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χαρακτηριστικά
ISBN 978-618-02-1345-4
Αρ. Σελίδων 152
Βιβλιοδεσία ΡΑΦΤΟ-ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΑΥΤΙΑ
Γλώσσα Πρωτύπου ΑΓΓΛΙΚΑ
Διαστάσεις 15 x 131 x 200 mm
Επιμελητής ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Ηλικία ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης 01/01/2021
Ημερομηνία Λανσαρίσματος
Θέμα Αλληγορία
Κατηγορία Πεζογραφία Κλασική Μεταφρ.
Κωδικός 31235
Μεταφραστής ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
Οικογένεια ΜΙΝΩΑΣ
Σειρά Κλασική σειρά Μίνωας
Συγγραφέας ORWELL GEORGE
Ο Τζορτζ Όργουελ (πραγματικό όνομα Έρικ Άρθουρ Μπλερ) είναι ένας από τους διασημότερους Βρετανούς συγγραφείς. Γεννήθηκε το 1903 στην Ινδία, όπου ο πατέρας του εργαζόταν ως δημόσιος υπάλληλος. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγγλία το 1907 και το 1917 ο Όργουελ γράφτηκε στο Κολέγιο Ίτον, όπου δημοσίευε άρθρα σε διάφορα περιοδικά του ιδρύματος. Από το 1922 έως το 1927 υπηρέτησε στην Ινδική Αυτοκρατορική Αστυνομία στη Βιρμανία, μια εμπειρία που ενέπνευσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Οι μέρες της Μπούρμα (Burmese Days, 1934). Στη συνέχεια έζησε στο Παρίσι για δύο χρόνια και έπειτα επέστρεψε στην Αγγλία όπου εργάστηκε ως δάσκαλος και βοηθός βιβλιοπωλείου, δημοσιεύο­ντας παράλληλα ρεπορτάζ και άρθρα σε περιοδικά. To βιβλίο του Οι Άθλιοι του Παρισιού και του Λονδίνου (Down and οut in Paris and London) εκδόθηκε το 1933. Το 1936 επισκέφθηκε περιοχές με υψηλή ανεργία και το έργο Ο δρόμος προς την αποβάθρα του Γουίγκαν (The road to Wigan Pier, 1937), που προέκυψε από αυτή την εμπειρία, αποτελεί μια συγκλονιστική περιγραφή της φτώχειας που συνάντησε εκεί. Στα τέλη του 1936 ταξίδεψε στην Ισπανία για να πολεμήσει στο πλευρό των Δημοκρατικών, όπου και τραυματίστηκε. Στο βιβλίο Φόρος τιμής στην Καταλονία (Homage to Catalonia, 1938) αφηγείται τις εμπειρίες του από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Το 1938 νοσηλεύτηκε σε σανατόριο και από τότε η υγεία του δεν ανέκαμψε πλήρως ποτέ. Πέρασε έξι μήνες στο Μαρόκο και εκεί έγραψε το Coming up for air (1939). Κατά τη διάρκεια του Β“ Παγκοσμίου υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή, ενώ από το 1941 έως το 1943 εργάστηκε στην διεύθυνση Eastern Service του BBC. H πολιτική αλληγορία Η Φάρμα των Ζώων εκδόθηκε το 1945 (Μίνωας, 2021). Αναγνωρίστηκε ως κλασικό έργο σύγχρονης πολιτικής σάτιρας και μαζί με το 1984, που εκδόθηκε το 1949, έκαναν τον Όργουελ γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η δυσοίωνη απεικόνιση ενός καταπιεστικού, απολυταρχικού καθεστώτος στο 1984 σόκαρε τους αναγνώστες της εποχής, αλλά το βιβλίο παραμένει ίσως το κορυφαίο δυστοπικό μυθιστόρημα. Στα έργα του συγκαταλέγονται ακόμη τα μυθιστορήματα A Clergyman’s Daughter (1935), Keep the Aspidistra Flying (1936). Ο Όργουελ υπήρξε, επίσης, πολυγραφότατος δοκιμιογράφος και ίσως γι’ αυτά του τα δοκίμια έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η γραφή του, οξυδερκής και αιχμηρή, αλλά και η διορατικότητα των δοκιμίων του τον έκαναν έναν από τους σπουδαιότερους κοινωνικούς σχολιαστές της εποχής του. Πέθανε στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 1950. Η Μάργκαρετ Άτγουντ έγραψε για το βιβλίο: «Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Το διαβάζω ξανά και ξανά».