Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30€!

Και εγένετο φως

Και εγένετο φως
Και εγένετο φως
Και εγένετο φως
Και εγένετο φως
Και εγένετο φως

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δύο έφηβοι εξαφανίζονται. Ένα στοιχείο μένει πίσω: μια θήκη κινητού τηλεφώνου με έναν κίτρινο αρκούδο. Στους τοίχους βρίσκονται γραμμένες λέξεις από μια απεγνωσμένη Περσεφόνη που ψάχνει τρόπο να γλιτώσει. Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον κίτρινο αρκούδο; Το φως και το σκοτάδι στο ίδιο νόμισμα, με διαφορετική όψη – το φως σού ψιθυρίζει «ζωή» την ίδια στιγμή που το σκοτάδι γελά, κρατώντας το χέρι σου. Κι εσύ προσπαθείς να φύγεις μακριά, μα κάτι σε κρατάει εδώ. Είναι το φως. Ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Ένα παραμύθι που ψάχνει λέξεις για να γραφτεί όσο πιο επώδυνα μπορεί. Κι όταν τα καταφέρνει, γεννιέται το φως.
Ονομαστική τιμή εκδότη
Τιμή minoas.gr
Χωρίς ΦΠΑ: 16,13€

Διαθέσιμες Επιλογές

Χαρακτηριστικά
ISBN 978-618-02-5715-1
Συγγραφέας ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Θέμα Ψυχολογικό θρίλερ
Ηλικία ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Αρ. Σελίδων 392
Ημερομηνία έκδοσης 01/01/2025
Ημερομηνία Λανσαρίσματος 03/02/2025
Γλώσσα Πρωτοτύπου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Αφηγητής ΒΟΛΙΩΤΗ ΒΙΚΥ
Βιβλιοδεσία ΡΑΦΤΟ-ΚΟΛΛΗΤΟ ΜΕ ΑΥΤΙΑ
Διαστάσεις 30 x 140 x 205 mm
Επιμελητής ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
Κατηγορία Πεζογραφία Ελληνική
Οικογένεια ΜΙΝΩΑΣ
Κωδικός 35418

Ο Στέφανος Αλεξιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος Φιλολογίας. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Παιδαγωγικά και συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ειδική Αγωγή, καθώς και στις Ήπιες και Ψηφιακές Δεξιότητες στην Εκπαίδευση.

Το 2022 υπήρξε κεντρικός ομιλητής του 9ου συνεδρίου TEDx που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αφορούσε την αποδοχή του διαφορετικού.

Στο ενεργητικό του έχει τέσσερα βιβλία: Τα φτερωτά σανδάλια (επανέκδοση, Εκδόσεις Μίνωας, 2026), Οιμωγή (Εκδόσεις Μίνωας, 2024), Και εγένετο φως (Εκδόσεις Μίνωας, 2025) και Ηχώ (Εκδόσεις Μίνωας, 2026).

Τα φτερωτά σανδάλια βραβεύτηκαν ως «Καλύτερο Εφηβικό Μυθιστόρημα» στα Public Book Awards 2022, ενώ τρία χρόνια αργότερα η Οιμωγή απέσπασε το Βραβείο Κοινού στην κατηγορία «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα» στα Public Book Awards 2025. Το 2026, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Στέφανος Αλεξιάδης τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στην κατηγορία «Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα» στα Public Book Awards, αυτή τη φορά για το Και εγένετο φως.